Siirt Valisi Ahmet Aydın, ilçe gezileri programı kapsamında, Şirvan ilçesinde giderek incelemelerde bulundu.
Şirvan kaymakamı Zafer Öz, kamu kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Aydın, Şirvan ilçesinde yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında ilçe kaymakamı Zafer Öz'den bilgi aldı. Vali Aydın ve beraberindekiler daha sonra, Şirvan Kültür Merkezi'nde, Şirvan Kaymakamlığınca yürütülen 'Şirvan Okuyor Projesi' ödül töreni programına katıldı. Burada, Şirvan Kaymakamlığı'nca yapılan eğitim yatırımları ve çalışmaları ile Halk Eğitim Merkezi'nce ilçede yapılan mesleki eğitim kursları hakkında sunum yapıldı. 'Şirvan Okuyor Projesi'nde en çok kitap okuyan öğrenciler ve öğretmenler ile mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere ödülleri ve sertifikalarını Vali Aydın ve diğer yetkililer verdi.
Vali Aydın, çalışmanın bir mazeretinin olmayacağını ve insanın çalışmak istedikten sonra mutlaka çalışacak bir ortam oluşturduğunu söyledi. İlçede yürütülen çalışmaları çok başarılı bulduğunu belirterek Kaymakam Zafer Öz'ü kutlayan Vali Aydın, "Burada çok başarılı çalışmalar yapılmakta. İlk defa bir ilçemizde ağır iş makinaları ve kaynakçılık gibi mesleki kursları açılmış, bu kursları başarıyla bitirenler baraj inşaatlarında ve bakır madenlerinde işe yerleştirilmişlerdir" dedi. Şirvan'da özelikle eğitim alanında önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Aydın, "Merkez ve köy okullarımızda kısıtlı ödeneklere rağmen, halkımızın da desteği ile çok önemli hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. KÖYDES, SODES, DİKKA, GAP ve kırsal kalkınma programları ile bir çok proje hayata geçirilerek, Şirvan ilçemizin sosyo ekonomik yapısının iyileştirilmesi ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi için önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.
Vali Aydın daha sonra, 54 köy muhtarı ile Halk Eğitim Merkezi'nde basına kapalı bir toplantı düzenleyerek köylerin sorunlarını tespit etti.
Vali Aydın'ın ilçedeki incelemeleri, belediye başkanlığı, emniyet amirliği, ilçe jandarma komutanlığı ve diğer kurumları ziyareti ile sona erdi.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

05.12.2012 15:01:37 TSI

Editör: Wan Haber