Siirt Üniversitesi, 300'ün üzerinde yangın çıkan evle ilgili daha detaylı inceleme yapacağı duyurusunda bulundu.
Toprak ailesinin evinin yanması ile ilgili yayımlanan rapor hakkında açıklamalarda bulunan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, evi yanan ailenin durumunu incelemek üzere bir komisyon kurulduğunu söyledi. Bu komisyon çalışmalarını olay mahallinde ve aile bireyleri ile birebir görüşerek tamamlayıp sonuç raporu haline getirdiklerini açıklayan Prof. Dr. Erman, "Sonuç raporunu başta valimiz olmak üzere bütün kamuoyuyla paylaştık. Bilindiği üzere ailenin evinde çok sayıda yanma olayı meydana gelmiştir. Yapılan incelemelerde bu olayların tahmin edildiği gibi metafizik olaylarından kaynaklanmadığı, en azından bu ihtimalin çok zayıf olduğu şeklinde bir sonuçla karşılaştık. Dolayısıyla bu olayın aydınlanması daha uzun çalışmalarla ortaya çıkacaktır. Yapacağımız detaylı çalışmalarla bu olayı araştırmaya devam edeceğiz. Ancak bu süreç içerisinde sosyal psikolojik ve ekonomik açıdan desteklenmelidir" dedi.
Evlerinde yangınların sürdüğünü ileri süren Zeki Toprak ise üniversite tarafından yayımlanan rapordaki tespitlerin yersiz olduğunu söyledi. Toprak, "7 aydır bildiğimiz bütün hocalara bildiğimiz bize söylenen bütün hocalara gittik. Ama kimse bu işi çöze çözemedi. Niye çözemedi. Diyor ki bu Allah'ın işi kimse bilemez. Hangi hocaya hangi şeyhe gittik bu Allah'ın işi diyor. Biz bu işe karışamayız bizden yüksektir. Bir şey söylemeyiz net olarak. Ama gazetelerde okuyoruz, bazı doktorlar profesörler diyor ki bunlar yakıyor ya da elbiseleri kirlidir. Kendimi zor tutuyorum. Lütfen hoş olmayan şeyleri söylemesinler. Çok rahatsız oluyoruz bu yüzden. Gazeteleri okuyoruz, televizyonları seyrediyoruz. Mantıksız mantıksız sorular soruyorlar. Kendileri soruyor kendileri cevaplandırıyorlar. Ama burada yaşanmadan bilemez bu şeyleri. İllaki yaşayacaksın ondan sonra doğru diyeceksin. Yaşamadığı sürece herkes kendi kafasından bir şeyler söylüyor. Cahil adamlar ne söylerse alınmıyorum ama okumuş adamlar söylemesinler" diye konuştu.
Siirt Üniversitesi aile ile ilgili geniş raporun aileye sosyal, psikolojik ve ekonomik destek verildikten sonra başlatılacağı öğrenildi.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

12.02.2013 15:01:29 TSI

Editör: Wan Haber