Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 2013 yılı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, kentte bulunan park ve bahçelerin yanı sıra, yapılacak yeni parklar ve muhtelif yerlere dikilecek olan 5 bin adet ağaç ve 10 adet süs bitkisi dikim çalışmalarına Çevik Ersin İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ağaç dikim töreniyle başladı.
Çevik Ersin Temel İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ağaç dikim törenine, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Milli Eğitim İl Müdürü Fethi Suay, Okul Aile Birliği Başkanı Melahat Tepe, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak törende yaptığı konuşmada göreve geldikleri günden bu yana şehir merkezinde 12 bin ağaç ve 15 adet süs bitkisi diktiklerini ifade ederek, 2013 yılı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yapacakları 9 yeni park başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerine 5 bin adet ağaç ve 10 adet süs bitkisi dikeceklerini, 2013 yılı ağaçlandırma çalışmalarına, toplumlarının geleceklerini o toplumun çocuklarının eğitim ve kültür seviyelerine bağlı olduğunu söyledi.
Törende bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise, Siirt Belediyesi'nin 2013 yılı ağaçlandırma çalışmalarını Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen 'Okullar Hayat Bulsun' projesine destek amacıyla okul bahçelerinden başlatılması nedeniyle Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve emeği geçenlere teşekkür etti. Suay, belediyenin okullara yönelik çalışmalarının devam etmesini istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve törene katılanlar Çevik Ersin Temel İlköğretim Okulu bahçesine 30 adet top akasya dikti.
(RÇ-AKK-Y)

18.02.2013 17:35:38 TSI

Editör: Wan Haber