Osmaniye'de bir çok suçtan aranan "sihirbaz" lakaplı hırsız zanlısı polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda, ülke genelinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek "Hayır vaadi ile dolandırıcılık ve yağma" olaylarının firari şüphelisi olarak aranan "sihirbaz" lakaplı hırsız olarak bilinen İbrahim U.'nun (25) yakalanması için çalışma başlattı.
İbrahim U., Toprakkale Kalesi'nde polisin yaptığı operasyonel faaliyet sonucunda kiralık araç ve sahte kimlik ile birlikte yakalandı.
Gözaltına alınan şahsın yapılan Ulusal Yargı Ağı Projesi Bilişim Sistemi sorgusunda, yağma-gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık suçlarından 11 ayrı mahkemece arandığı, Suç Analiz Merkezi sorgusunda ise değişik tarihlerde, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Adıyaman, Burdur, Konya ve Nevşehir'de gerçekleştirdiği 22 yağma-gasp, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarının firarisi olduğu tespit edildi.
İşlediği ve arandığı suçlardan hakkında toplam 35 işlem yapıldığı belirlenen zanlının, yakalanmamak için sürekli olarak sahte kimlik ve kiralık araba kullandığı anlaşıldı.
Şüpheli İbrahim U. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(ACK-ÖK-Y)

30.12.2012 11:30:41 TSI

Editör: Wan Haber