Daha önce poliçe ödemelerinde taksit şeklinde müşterilerine kolaylık sağlayabilen sigorta şirketleri, getirilen yeni uygulama ile 2 yıldır artık kredi kartıyla işlem yapmak zorunda. 
Konuyla ilgili olarak konuşan Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal, eski uygulamanın işleri açısından daha iyi olduğunu belirterek, “Biz daha önceleri açık hesap çalışıyorduk. Acentesi olduğumuz şirketlere teminat mektupları veriyorduk, onlar da bizi açık hesap olarak çalıştırıyorlardı. Hesapları her ayın 1’inde gönderiyorduk. Dolaysıyla bize bir kolaylık oluyordu. Mesela siz geliyordunuz kartınız yoktu, biz de size taksit imkânı sunuyorduk. Bu hem sigortalı için hem sigortacı için büyük bir avantajdı.” dedi.

Mevcut uygulamanın ise kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Üzal, şunları söyledi:
“Fakat 2 yıldır sigorta şirketleri, acentelerin kredi kartına dönüşmesini istediler. Ve arkadaşlarımızın yüzde 98’i kapalı ekranla çalışıyor. Poliçe yaptığınız esnada kartı girmeniz lazım. Ya kendi kartınızı kullanacaksınız, ya da müşteri kartını, birçok müşterinin de kredi kartı yoktur. Olmayınca taksit istiyor, biz de taksit yapma imkanına sahip olmuyoruz çünkü kartlarımızın limitleri bellidir, bir yerde mutlaka gelip tıkanıyor. Biz de bu nedenle mağduriyet yaşıyoruz. Mesela 5 yıllık müşteriniz geliyor taksitle yap diyor, yapamayınca da hem iş kaybı oluyor hem sigortalı mağdur oluyor. Bu bizim sektöre zarar veren bir uygulama oldu. İşlerimiz azalmaya başladı. İşlerimizde yüzde 20’ye yakın bir düşüş var. Birçok arkadaşımız ofis masrafını çıkaramaz durumda.”

Üzal, kredi kartı uygulamasının bazı sorunlara da yol açtığını ve dolandırıcıların ortaya çıktığını iddia etti. Prestij Gazetesi - M. Selim KURT

Editör: Wan Haber