Meslek komitesi, komiteye bağlı sektörlerin sorunları ve gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Özellikle sigorta sektörü başta olmak üzere finansa erişim ve eğitim sektöründe yaşanan sorunlar görüşüldü.

Toplantıda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sigortacılık sektöründe meydana gelen prim artışları sonucunda maliyetlerin ortaya çıkardığı kötü tablonun sektörde büyük şok oluşturduğunu ifade etti.

Takva, sigorta sektöründe hükümetin konuya acil çözüm üreterek yaşanan zarar ve ziyanın tüketicilere mal edilmemesi ve özellikle firmalar üzerinde oluşan maliyetlerin kamu finansmanı yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Meydana gelen artışın acentelerin komisyon oranı ve kar marjında da düşüşe neden olduğunu ifade eden Takva, “Kamu kaynaklarında küçücük tasarrufların sektörün yaşadığı maliyet artışlarının finansmanında kullanılması, sektörde yaşanan daralmaya katkı sunacaktır. Bu kaynaklarla sektörün yeniden cazip hale getirilmesi gerekir. Aksi durumda sektör artan maliyetleri ve kar marjlarının her geçen gün azalması nedeniyle bir darboğazın içindedir. Başta trafik sigortaları olmak üzere sigortacılık maliyetlerinin oluşturduğu tahribat ve meydana gelen darboğazın acil çözülmesi gerekir” dedi.

Editör: Wan Haber