Sivas'ın Gemerek İlçesinde Gemerek Kaymakamlığı tarafından 'Sigarayı Bırakacak 50 Kişi Aranıyor' isimli çalışma başlatıldı.
Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey'in öncülüğünde ve organizasyonunda sigara ile mücadele için ilçe genelinde öncelikli olarak kamu personellerine ve genel olarak vatandaşlara yönelik bir çalışma başlatıldı. Çalışmalarda 13 yıldır sigara içen ve sigarayı bırakan Polis Memuru Samet Çakıreli, "Gemerek'te Sağlıklı Bir Yaşam İçin Sigarayı Bırakacak 50 Kişi Aranıyor Projesi" kapsamında sigarayı bıraktığını Kaymakamlık Makamında taahhüt etmesiyle projeye öncülük etmiş oldu. Bunun üzerine Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, Polis Memuru Samet Çakıreli'yi tebrik ederek, hediye verdi. Asıl mükafatın ise sağlıklı bir yaşam olacağını ifade eden Yusuf Özbey, kendisinin sigara kullanmadığını belirterek en az 50 kişiye ulaşmak istediklerini belirtti.
Gemerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda Sosyal İncelemeci olarak çalışan Onur Taşdemir, proje kapsamında sigarayı bıraktığını ve 14 yıldan beri sigara kullandığını anlatarak, "Kaymakamımızın 'Sigarayı birakırsan iyi olur' tavsiyesini talimat olarak kabul ettim. Bu sayede projeye sigarayı bırakarak destek vermeye çalışacağım" dedi.
(AÖ-Y)

09.01.2013 17:29:57 TSI

Editör: Wan Haber