Bağcılar'da Gençlik Meclisi üyeleri, Avrupa Birliği (AB) fon desteğiyle hazırladıkları "Sigaraya Değil, Hayata Bağlan" projesi ile ilçedeki ilköğretim okulu öğrencilerini sigaranın zararları konusunda bilinçlendirdi.
Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Kalkınma Ajansı'nın fon desteğiyle örnek bir proje hazırladı. "Sigaraya Değil, Hayata Bağlan" adı altında hazırlanan ve Eylül ayında başlayan proje kapsamında gençler, önce Yeşilay'da sigaranın zararları konusunda eğitimden geçti. Yeşilay'daki eğitimlerini tamamlayan gençler, daha sonra sigaranın zararlarına ilişkin bir sunum hazırladı. İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı tedavi gören hastalarla görüntülü röportajlar yapan gençler, hazırladıkları sunumları Bağcılar'daki okullarda öğrencilere izleterek, sigaranın zararlarını anlattı.
Proje kapsamında ayrıca ilköğretim öğrencilerine sigaranın zararlarının anlatıldığı bir resim yarışması düzenlendi. Bağcılar Kültür Merkezi'nde projenin sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda genç katıldı. Toplantıda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, sigara ile mücadelede özellikle son yıllarda önemli ilerlemeler olmasına rağmen hala ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekti. "Genç kardeşlerimizi göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum" diyen Çağırıcı, "Gençlerin sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak büyümeleri için zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yaptıkları kısa konuşmalarda gençleri örnek çalışmalarından dolayı tebrik etti.
(HÇ-ÖFA-CC-Y)

05.01.2013 11:08:02 TSI

Editör: Wan Haber