Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde "sigarasız bir toplum için el ele "sloganı ile Cumhuriyet Meydanı'nda bir program düzenlediler.
Toplumu bilgilendirici ve bilinçlendirici birçok etkinliğe imza atan Meclis Üyeleri, 9 Şubat Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda "Sigara öldürür spor güldürür, sevme, içme, esiri olma" "sigaraya hayır" ''sigarayı at hayatı tat'', "sağlıklı bir vücut için sigaraya hayır "yazılı pankartlar açarak sigaranın zararları ile ilgili toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet ettiler.
Üyeler adına bir açıklama yapan Çocuk Meclisi Başkanı Ömür Yücegöy, "İnsan ve toplum sağlığının en önemli düşmanı sigaradır. Sigaranın neden olduğu hastalıklardan dolayı her yıl ülkemizde 120 bin, dünya da ise 4 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Sigara üretimi için milyonlarca ağaç kesilmektedir. Biz insanlarımızın ölmemesi, ağaçlarımızın kesilmemesi için sigaraya hayır diyoruz" dedi.
Toplumun kanayan yarası haline gelen ve binlerce insanın ölümüne neden olan sigaranın zararlarını anlatmak için Çocuk Meclisince etkinlik düzenlendiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Bir belediye başkanı olmamın yanı sıra bir hekim olarak bende sigara içen vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum ve Haydi gelin, sigarasız bir toplum için el ele verelim. Kendiniz, aileniz ve çevrenizdekiler için bugünü bir fırsat bilin ve sigarayı bırakın" dedi.
Çocuk Meclisi Başkanı Ömür Yücegöy ve üyeler daha sonra Cumhuriyet Meydanında, sigara içen vatandaşları uyararak, sigaranın zararları konusunda bilgiler veren broşür dağıttılar.
(ZB-Y)

09.02.2013 14:27:16 TSI

Editör: Wan Haber