Konya polisinin bir gün içerisinde düzenlediği farklı baskın ve uygulamalarda 14 kişi gözaltına alınırken, 36 kilo esrar ile 300 gram eroin ele geçirildi. Eroinin sigara paketleri içerisine gizlendiği öğrenilirken 14 zanlı tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay ilçesinde 6 ayrı adrese baskın yaptı. Yapılan baskınlarda sokak satıcılığı yaptığı iddia edilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin daha önce birçok kişiye uyuşturucu madde temin ettiği öğrenildi. Çalışmalarını sürdüren polisi Konya-Adana karayolu üzerinde iki otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan Abidin S.(32), Mikail B.(32) ve Fikret K'den (33) şüphelenen polis araçta arama yaptı. Aramada bagajda bulunan çantalara gizlenmiş 30 kilo esrar ele geçirildi. Otomobilden sonra otobüsleri durduran polis, şüphelendiği Onur D. (25), Süleyman A. (28) ve Salih K'nin (40) üzerinde arama yaptı. Arama sigara paketlerine gizlenmiş yaklaşık 300 gram eroin ele geçirdi.
Başka bir otobüste de arama yapan polis Cuma G. (22) ve Mehmet D'nin (20) yanlarındaki çantada 6 kilo esrar buldu. Gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(HİV-İP-ÖZ-Y)

05.01.2013 10:02:46 TSI

Editör: Wan Haber