Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Mali Büro ekipleri, İzmit, Derince, Karamürsel ve Gebze ilçelerinde düzenledikleri operasyonlarda gümrük kaçağı toplam 791 bin 500 paket kaçak sigara ve 518 bin makaron ele geçirdi. Operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İzmit Gültepe mevkiinde seyir halinde olan 10 ton peynir yüklü kamyon durduruldu. Kamyondaki peynir kasalarında yapılan aramalarda 158 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kamyondaki M.G. ve H.O. isimli şahıslar gözaltına alındı. M.G. ve H.O ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Gebze'de düzenlenen bir başka operasyonda iki ayrı TIR içerisinde 583 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan Ç.C. ve E.Y. işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Ele geçirilen sigaraların Türkiye'de tek seferde yakalanan en çok kaçak sigara olma özelliği taşıdığı belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri tarafından Karamürsel'de durdurulan kapalı kasa bir kamyonetin içerisinde arama yapıldı. Aramalarda kamyonet içerisinde havlu peçetelerin arasına zulalanmış 50 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda D.D. isimli şahıs gözaltına alındı. D.D, alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yakalanan gümrük kaçağı sigaraların doğu illerinden getirildiği tespit edildi.
(NA-MA-HO-Y)

15.01.2013 16:35:29 TSI

Editör: Wan Haber