NİĞDE - Uyuşturucu satıcılarının özellikle hedef kitle olarak gençleri seçtiği belirtildi. Madde bağımlılığının, tedavisi olan bir hastalık olduğu, sağlık kuruluşlarından yardım alınabileceği bildirildi. Gençler arasında özenti olan bir diğer bağımlılığın ise sigara olduğu, sigaranın da insan vücuduna bir akrep ve yılan kadar zehir salgıladığı kaydedildi.

Niğdenin Bor ilçesinde öğrencilere madde bağımlılığı ve güvenli internet konulu seminer verildi. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Bülent Apaçık ve Vefa Soylu tarafından verilen seminere; Şehit Nuri Pamir Lisesi'nde okuyan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Lise salonunda düzenlenen seminerde video eşliğinde öğrencilere uyuşturucu maddelerin zararları, güvenli internet anlatıldı.
Görevli memurlar uyuşturucu maddelerin insan üzerindeki ruhi ve biyolojik etkileri ile arkadaş çevresi ve ailenin madde kullanımındaki önemi konularında bilgiler verdi.

"UMUTSUZLUĞUN ÇARESİ MADDE BAĞIMLILIĞI DEĞİL SEVGİDİR"

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Bülent Apaçık, şunları ifade etti: "insanın en önemli ve temel özelliklerinden olan yeniye ve bilinmeyene karşı merakı ve öğrenme ihtiyacının giderilmesi için ilk akla gelen yol 'deneme' duygusudur. Uyuşturucu satıcıları, özellikle hedef kitle olarak kendilerine gençleri seçiyor. Madde bağımlılığı, tedavisi olan bir hastalıktır. Bağımlılar, sağlık kuruluşlarına giderek yardım alabilirler. Umutsuzluğun çaresi madde değil, sevgidir.

SİGARA İNSAN VÜCUDUNA BİR AKREP VE YILAN KADAR ZEHİR SALGILAMAKTA

Gençlerimiz arasında özenti olan bir diğer bağımlılık ise sigaradır. Bir akrep ve yılan insana saldırdığında vücuduna nasıl zehir salgılayıp zehirliyorsa, sigara da insan vücuduna bir akrep ve yılan kadar zehir salgılamaktadır. Sigaraya verilen parayla insan ev, araba sahibi olabilmektedir. Gençler arasında en büyük sorunlardan bir tanesi de internet kullanımıdır. İnternetin hem zararlı hem de yararlı yönleri vardır. Bizler bunun önüne geçebilmek için gerekli şirketlerin paketleri var, onları tercih etmeliyiz. Güvenli internet paketine geçip kendimizi internetin zararlı içeriklerinden korumuş oluruz." Polisler, konuyla ilgili broşürleri seminer bitiminde öğrencilere dağıttı.

CİHAN

Editör: Wan Haber