KİLİS'te, sınırın sıfır noktasındaki Suriye tarafında aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 300'e yakın IŞİD'linin bulunduğu bildirildi.

Bu kişilerden bazılarının göçmenler arasına karışarak Türkiye'ye sızmak istediğine, başta sınır bölgesinde olmak üzere canlı bomba ve bombalı saldırı planladıklarına dikkat çekildi.

"SIĞINMACILARLA TÜRKİYE'YE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Yapılan istihbarat çalışmalarıyla ilgili raporlarda, örgütün başta sınır illeri olmak üzere Türkiye'ye yönelik canlı bomba ve bombalı eylem planlayabileceğine dikkat çekilerek, "Terör örgütünün Türkiye'de eylem yapacak militanlarını sığınmacı - göçmenlerin arasından göndermeyi hedeflediği, IŞİD bağlantılı kişilerin Türkiye'ye sızabileceği, bu noktada gerekli duyarlılığın gösterilmesi gerekir" denildi.

"BÜYÜK SALDIRI HAZIRLIĞINDALAR"

IŞİD'in 2013 yılından bu yana Gaziantep'te örgütlenmeye gittiği, burada hücre evleri oluşturduğu, hücre evlerine gidenlerin sık sık Suriye'ye geçtiği, bomba, silah eğitimi gördüğü, çatışma bölgelerinde silahlı çatışmalara girdiği de vurgulandı. IŞİD'in Gaziantep ve Kilis'e yönelik büyük bir saldırı planı yaptığı da kaydedilen istihbarat raporunda, "Eylemci olarak değerlendirilen bu kişilerin Türkiye'ye geçiş yapmayı planladıkları, terör örgütü IŞİD'in Kilis ve Gaziantep'te bombalı eylem dışında büyük bir saldırı hazırlığı yaptığı, sınır hattının çatışma alanı olan Suriye tarafından ağır silahlar, mühimmat ve patlayıcılar depoladığı, IŞİD'in bu plan doğrultusunda kontrolünde olan Carablus-Çobanbey hattına savaşçılarını gönderdiği..." denildi.

Editör: Wan Haber