ABD'li kadın Sarai Sierra'nın ölümüyle bir kez daha gündeme gelen surlar, bundan böyle 24 saat gözetlenecek. Zeytinburnu Belediyesi, surların Topkapı'dan sahile kadar olan kısmına gece görüşlü ve yüksek çözünürlüklü MOBESE kameralar yerleştirecek.
İki hafta önce Türkiye'ye gelen ve bir süredir kendisinden haber alınamayan ABD'li kadın Sarai Sierra'nın, Sarayburnu'nda surların dibinde öldürülmüş olarak bulunmasının ardından, İstanbul'un binlerce yıllık tarihi yapılarındaki güvenlik zafiyeti bir kez daha tartışma konusu oldu.
Zeytinburnu Belediyesi, tarihi yarımadayla doğal sınır oluşturan surların Topkapı'dan Kazlıçeşme sahiline kadar olan bölümünün güvenliği için harekete geçti. Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç, surları kötü olaylarla anılır olmaktan çıkaracaklarını belirtti.
Surların tarihinin Ayasofya'dan eski olduğunu hatırlatan Alsaç, şunları söyledi;
"Binlerce yıllık tarihi yapılar ABD'li kadın Sarai Sierra'nın ölümüyle bir kez daha faili meçhul bir cinayetin bir parçası olarak anılmaya başlandı. Surların Zeytinburnu sınırları içinde kalan bölümünün güvenli hale getirilmesine yönelik çalışma başlatıyoruz. Söz konusu bölgede teknik inceleme yapılacak. Çıkacak sonuçlar doğrultusunda surların Zeytinburnu sınırlarında kalan Topkapı'dan Kazlıçeşme sahiline kadar olan kısmına gece görüşlü ve yüksek çözünürlüklü MOBESE kameralar yerleştirilerek surlar 24 saat gözetlenecek. Bu yapılar faili meçhul cinayetlere ev sahipliği yapan korku tünellerine dönüşmüş durumda. Alınacak tedbirlerle buralar 2000 yıllık tarihin yaşandığı turistik mekanlar haline gelecek."
(ET-ÖK-Y)

05.02.2013 11:29:38 TSI

Editör: Wan Haber