ABD'li turist Sarai Sierra'nın ölümüne ilişkin soruşturmada ifade veren 21 şüphelinin kan, doku ve tükürük örnekleri alınacak. Alınan örnekler, Sierra'nın vücudunda bulunması muhtemel kan ve doku örnekleri ile karşılaştırılacak.
21 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan ABD'li fotoğrafçı Sarai Sierra'nın cesedi önceki gün Sarayburnu'ndaki surlarda bulunmuştu.
Sierra'nın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 21 kişi ile Sierra'nın bedeninde bulunması muhtemel kan örnekleri ve DNA karşılaştırması yapılabilmesi için mahkemeden talepte bulundu.
Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 21 şüphelinin kan, doku ve tükürük örneklerinin alınmasına karar verdi. Alınan örnekler ile Sierra'dan alınan örneklerle karşılaştırılacak. Öte yandan öğle saatlerinde Sierra'nın yakınları Savcı Kaplan'a müşteki olarak ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Sierra'nın kocası Steven Sierra ile kardeşi David Jimenez savcılığa müşteki sıfatıyla ifade verdi. Ailenin ifadesinde Sierra'nın İstanbul'a gezmek için geldiğini belirttiği öğrenildi. Sierra'nın öldürülmesine ilişkin bir neden bilmediklerini belirten aile, Sierra'nın gezmek için Danimarka'dan Türkiye'ye geldiğini belirttiler.
Öte yandan Adli Tıp Kurumu tarafından Sierra'nın ölümüne ilişkin hazırladığı ön raporun henüz savcılığa ulaşmadığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında henüz tecavüz bulgusunun netleşmediği belirtildi.
(YM-ÇK-ÖZ-Y)

04.02.2013 17:50:35 TSI

Editör: Wan Haber