-Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından uygulamaya konan 'Komşu Kollama Sistemi Projesi' ile ilgili Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşlarla toplantı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda vatandaşlara Side Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Teğmen Ataman Es ve Jandarma Astsubay Selim Yücel tarafından komşu kollama sistemi hakkında bilgi verildi. Side beldesinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili ev ve iş yeri sahiplerinin almaları gereken önlemler, çevreleri hakkında ve komşuluk bağlarının da ötesinde oturan şahısların kim olduğuna dair bilgi sahibi olmaları amacı ile düzenlenen toplantıda konuşan Jandarma Astsubay Selim Yücel, "Hırsız yakayı ele vermemek için bütün önlemleri alıyor. Peki sizler mülk sahipleri olarak ne önlem alıyorsunuz. Sadece 100-200 liraya taktırabileceğimiz bir kamerayla hırsızlığı önleyebilir, ya da hırsızların yakalanmasını sağlayabiliriz" dedi.
Yücel, Side'nin bir turizm bölgesi olduğunu hatırlatarak, "Antalya'ya gelen 12 milyon turistin tamamı Side'ye bir şekilde uğruyor. Bu gelen turistler içerisinde kötü niyetlileri de mutlaka olacaktır. Sizler çevrenizde tanımadığınız, hareketlerinden en küçük bir şüphe duyduğunuz kişi için hemen güvenlik güçlerini haberdar edin. Bizim gözümüz kulağımız olun. Şüpheli bir araç ve şahıs görünce mutlaka not alın ve bize bildirin. Böylelikle belki de başta hırsızlık olmak üzere olası olayların önüne geçmiş olabilirsiniz. Ev ve iş yerlerinizi kiraya verirken dikkatli olmalısınız. Kiracınızı iyi araştırmalı ondan sonra karar vermelisiniz. Jandarmanın araç ve kimlik kontrolünün sizlerin güvenliği için yapıldığını hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ve ekiplerimize yardımcı olun. Biz bu denetimlerle bir çok olayın önüne geçtiğimiz gibi değişik suçlardan aranan bir çok kişiyi de ele geçiriyoruz. Araçlarınızı güvenli yerlere parkediniz. Araçlarınız içerisinde kesinlikle kıymetli eşyalarınızı bırakmayınız. Turizm bölgelerinde özellikle yaz dönemlerinde araçtan hırsızlık olayları artıyor" diye konuştu.
(AK-SK-Y)

10.01.2013 15:14:53 TSI

Editör: Wan Haber