Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 3 günden beri devam eden yağış yolları bozarken, evlerin bodrumları da sularla doldu.
İtfaiye bodrumlarda biriken suları boşaltmaya yetişemezken, suların içinde kalan yazlıklar da ilginç manzaralar oluşturdu. İlçenin Ören Mahallesi'ndeki Enver Güreli Caddesi'nde patlayan lagar boruları asfalt yolun çökmesine neden oldu. Çocuk parkları ve yazlıkların çevresinde de Venedik'i andıran görüntüler oluştu. Vatandaşlar bodrumlarındaki suyun boşaltılması için itfaiyeden yardım isterken, aralıksız çalışan ekipler talepleri karşılamakta güçlük çekmeye başladı.
Evinin önündeki asfalt yolun çöktüğüne şahit olan bir vatandaş, "Komşu telefon etti. Çöken yolda arabanın biri çukura düşmüştü. Ben arabamı kurtardım. Ana lagar patlamış ve yolun altını oymuş. Böylelikle asfalt çökmüş. Gelen çekici aracı buradan çıkardı" dedi. Gece gündüz çalıştıklarını anlatan İtfaiye Müdürü İdris Altay" Hafta sonundan beri aşırı yağış oldu. Sahil kesiminde bodrumlar sularla doldu. Gece gündüz çalışıyoruz. Boşaltmaya yetişemiyoruz. Vatandaşların biraz sabırlı olmalarını istiyoruz" dedi.
Evinin bodrumu sularla dolan Mehmet Gültekin de" Burhaniye belediyesini aradım gelip boşalttılar. Sabahleyin kalktım. Tekrar dolmuştu. Gene gelip çektiler. Sürekli yağmur yağdığı için önüne geçemiyoruz. Yan bahçenin suları da buraya doluyor" dedi.
(FT-SŞ)

11.02.2013 19:37:18 TSI

Editör: Wan Haber