Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesinde düzenlenen yarıyıl yelken kupası rüzgar sörf yarışlarına şiddetli fırtına nedeni ile ara verildi.
İki gündür Bodrum'u etkisi altına alan şiddetli fırtına nedeni ile Yalıkavak'da düzenlenen yarıyıl yelken kupası yarışlarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildi. Meterolojiden alınan bilgiye göre saatteki hızı 70 km'ye kadar ulaşan şiddetli fırtınanın etkisini arttırarak devam edeceği öğrenildi.
Türkiye Yelken Federasyon Başkanı Yalıkavak'da devam eden yelken yarışlarına fırtına nedeni ile ara verdiklerini belirterek "Yarışları olumsuz hava şartları nedeni ile İptal ettik. Fırtına olduğu için deniz şartları çok çetin. Hava şartları düzelirse yarışlara kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.
Yarışlara ev sahipliği yapan Yalıkavak Belediye başkanı Mustafa Saruhan hava şartlarının yarışlar için olumsuz olduğunu ifade ederek "Önlem almak amacı ile yarışlara ara verildi. Amacımız herhangi bir kazanın yaşanmaması. Hava şartları düzelir ve yarışlar kaldığı yerden devam eder" dedi.
(EA-İK)

05.02.2013 08:29:26 TSI

Editör: Wan Haber