Tekirdağ'da nikâhsız eşi tarafından darp edilip sokağa atılan şehit babası 59 yaşındaki Nizamettin Akgün, polise sığınınca savcılık 1 hafta kendi evinden uzaklaştırma kararı verdi. Emlak bürosunda yatıp kalkan ve can güvenliği olmadığı için kendi evine gidemediğini söyleyen Akgün, eşinin cinsel organını kesmeye çalıştığını öne sürdü.
Edinilen bilgiye göre Tekirdağ'da emlakçılık yapan 59 yaşındaki Nizamettin Akgün de kadın şiddetine maruz kaldı. Şarköy Belediyesi'nden emekli 59 yaşındaki Akgün'ün 4 yıl önce ayrıldığı eşinden olan Cem Akgün isimli oğlu 1996 yılında Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada 3 arkadaşı ile birlikte şehit düşmüştü. Emlakçı Akgün, 4 yıl önce eşinden ayrıldı. N.A, bir süre sonra Şarköy'de yaşayan Vasfiye A. ile tanıştı. Eşinden ayrılan ve 10, 15 ile 20 yaşlarındaki 3 kızıyla birlikte yaşayan Vasfiye A. ile gönül ilişkisi kuran Akgün, ev hanımı olmayan sevdiği kadınla Tekirdağ'da birlikte yaşamaya başladı.
'KORKUMA EVE GİDEMİYORUM'
İddialara göre eşi tarafından darp edilip sokağa atılan Akgün'ün yaşamı kabusa döndü. Eşinin cinsel organının kesmeye çalışırken elini kesmesi sonucu karakolluk olan Akgün'e Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir hafta evden uzaklaştırılma verildi. Uzaklaştırma süresi boyunca büroda yatıp kalkan Akgün, eşinin cinsel organını kesme tehditi nedeniyle büroda yatıp kalktığını söyledi.
'CİNSEL ORGANIMI KESMEYE KALKTI'
Korkusuna eve gidemediğini kaydeden Akgün, "3 senedir nikahsız eşimle birlikte yaşıyorum. Eşimin 3 kız çocuğu var onlara da ben bakıyorum. Eşim çalışmıyor. Her akşam bana hakaret ediyor. Beni sürekli darp ediyor. Beni cinsel organımı kesmekle tehdit ediyor. Bana 'Senin cinsel organı keserim. Seni kimseye yar etmem. Aslanlar gibi giderim cezaevinde yatarım.' diyor. Bir sabah kalktığımda bıçağı yastığın altında buldum. Korkuma eve gidemiyorum. Emlak büromda yatıp kalkıyorum. Eşim cinsel organımı kesmeye kalktı. Karakolluk olduk. Bana savcılık bir ay evden uzaklaştırma verdi. Mağdur olan benim evden ben uzaklaştırılıyorum. Şehit babasıyım kimse bana sahip çıkmıyor. Valiliğe gittim bana sahip çıkmadı." dedi.
'ŞEHİT BABASIYIM KİMSE BANA SAHİP ÇIKMIYOR'
Eşinin akrabalarının kendisini tehdit ettiğini kaydeden Akgün, "Evin tapusu benim üzerime olmasına rağmen bana evden uzaklaştırma verdiler. Beni darp ediyor. Raporum da var. Mağdur olan benim. Evden uzaklaştırılan benim. Onun akrabaları var benim kimsem yok. Valiliğe gittim şehit babası olduğunu söyledim yüzüme bile bakmadılar. Savcılığa dilekçe verdim kadının evimi terk etmesi için bir netice alamadım." dedi.
'KADINLAR DA EVDEN UZAKLAŞTIRILSIN'
Şiddet uygulayan kadının evden uzaklaştırılması gerektiğini ifade eden Akgün, "Kadınlarda şiddet yapıyor. Hep kadınlardan yana çıkıyorlar isterim erkeklerden de yana çıksınlar. Hep hatayı kadınlarda bulmasınlar. Kadınlara sahip çıktıkları için hep erkeklere şiddet uyguluyorlar. Kadınları da evden uzaklaştırsınlar." dedi.
Gazetecilerin ulaştığı Vasfiye A. suçlamaları kabul etmeyerek konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

10.01.2013 08:43:09 TSI

Editör: Wan Haber