Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte vatandaşların otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için klimalı otobüs durağı yapıldı.
Türkiye'de bir ilke imza atılarak Erzurum'da klimalı otobüs durağı yapıldı. Yapılan durağın ilki Erzurum Yakutiye Medresesi önünde bulunan durağa konuldu. Isıtmalı ve soğutmalı özelliği bulunan, LCD ekranlı ve prizi bulunan otobüs durağı Erzurumluları şaşırttı.
Görenleri şaşırtan otobüs durağı hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Amir Batur, Türkiye'de ilk olarak vatandaşların hizmetine sunulan durağın kışın ısıtacağını yazın serinleteceğini kaydetti.
Batur, "Bu durağı kendi atölyemiz de imal ettik. Özelliği Erzurum'un soğuk iklime sahip olması sebebiyle vatandaşlarımızın üşümemesi için bu durağı düşündük. Klimalı durak kışın ısıtıyor yazın da serinletiyor. Ayrıca otobüsler için takip sistemi var. Bu durakta hangi otobüsün gelişi saati vesaire GPS yöntemiyle takip edilebiliyor. Ayrıca telefonlarının şarjı bitenler içinde iki adet piriz koydurttuk." diye konuştu.
Türkiye'de diğer illere de örnek olabilecek durak bugün itibariyle hizmete başladı.
(AA-AA-Y)

01.02.2013 15:25:12 TSI

Editör: Wan Haber