Bulgaristan'ın Bursa Konsolosluğu'nun Shengen vizesinden kaynaklanan iş yükü ve mekan sıkıntısı Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen ek hizmet binası ile aşıldı.
Osmangazi Belediye Meclisi'nde alınan kararla konsolosluğa tahsis edilen ek hizmet binasının devir teslim protokolü Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile, Bulgaristan Konsolosu Dimitar Hadjiev arasında imzalandı. Dündar, Hürriyet Mahallesi'ndeki konsolosluk binasının artan iş yükü sebebiyle yetersiz kalması üzerine kendilerinden yer talep edildiğini söyledi.
Bulgaristan'dan göç etmiş Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgede faaliyetlerini sürdüren konsolosluğun talebinin belediye meclisi tarafından değerlendirildiğini ifade eden Başkan Dündar, "Yalnızca Bursa'ya değil, İzmir'e kadar olan geniş bir bölgeye hitap eden konsolosluk, Shengen vizesinden kaynaklanan iş yoğunluğuna cevap verebilmek için bizden yer talep etti. Biz de daha muhtarlık ve spor kulübünün yeni yerlerine taşınmalarının dolayı boşalan binayı konsolosluğa devrettik. Bu protokol ile vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacağına inanıyoruz" " dedi.
Konsolos Dimitar Hadjiev, "Bu protokol, Bulgaristan devleti ile Bursa'daki yerel yönetim ve vatandaşların hizmetine yönelik çok önemli bir anlaşma. Bulgaristan hükümetinin 7 Mart'ta Bürükselde imzalayacağı anlaşmanın ardından Bursa'da Shengen vizesi vermeyi planlıyoruz. Yaşanacak yer sıkıntısını bu protokol ile aşmış oluyoruz" diye konuştu.
(MŞ)

18.02.2013 16:46:13 TSI

Editör: Wan Haber