Türkiye’nin değişik illerinde toplam 21 hastane SGK kapsamından çıkarıldığı iddia edildi. Van'daki en önemli hastanelerden birisi olan İstanbul Hastanesi'nin de arasında bulunduğu hastanelerle ilgili flaş etkisi yaratırken hastanelerin Cemaat'e yakın olan hastaneler olduğu belirtiliyor.

Karar emrinin bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildiği ifade ediliyor. İlişiği kesilen hastaneler Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Van ve Eskişehir’de bulunuyor.

İşte o hastaneler:

SGK, 10 tanesi İzmir’de olmak üzere 21 hastane ile ilişiği kesti. Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi Hastaneleri, Bursa’da Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz Merkezi, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Gaziantep Nizip Özel Medinas Hastanesi, İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, Van Özel İstanbul Hastanesi,Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi.

 İzmir’de; Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanesi’nin Basmane, Gaziemir, Göztepe Şubeleri ile bağlar kesildi. İzmir’deki diğer FETÖ hastaneleri ise şöyle: Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nin Karşıyaka, Menderes, Balçova Polikliniği, Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü.

Editör: Wan Haber