Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Yılmaz, beraberindeki kurum heyeti ile birlikte Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı görevine getirilen Ramazan Bozkurt'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Malatya SMMMO Yönetim Kurulu ve diğer kurul üyeleri ile TÜRMOB Disiplin Kurulu üyesi M. Bahadır Altaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Sosyal Güvenlik kurumlarının bir araya getirilmesi ile birlikte sosyal güvenlik alanında önemli çalışmalar yapıldığı bu çalışmalarda illerde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odalarının önemli rol aldığını ifade ederek, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasın da bu çalışmalara önemli katkı sağladığını kaydetti. Yılmaz, e-bildirge sistemi ile bir çok işlemin şimdi mali müşavirlerce daha sağlıklı bir şekilde yerine getirildiği söyledi.
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt ise, Sosyal Güvenlik Kurumunun 5510 sayılı kanunla yapılan düzenleme sonrasında bu alanda var olan sorunları önemli ölçüde azalttığını, meslek mensupları olarak sisteme kısa sürede uyum sağladıklarını ifade ederek, 5084 sayılı kanunun uzatılmaması halinde Genel Sağlık Sigortası sisteminde ciddi sorunlar yaşanabileceğini kaydetti.
(BK-Eİ-Y)

28.01.2013 18:42:00 TSI

Editör: Wan Haber