Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, ellerinde 70 bin işverenin dosyasının bulunduğunu ifade ederek, "SGK, kurum olarak tahsilat oranını arttırmayı istiyor. Önceliğiniz biz olalım. Yolda giderken aracınıza el konulabilir" dedi.
SGK hakkında iş adamlarına bilgi veren Çalışkan, "Bizden emekli olmuş, SGK'ya prim ödemesi gereken ancak çalıştığı bildirilmemiş Balıkesir'de 16 bin kişi var. Bunların 8 bin TL, 10 bin TL gibi borçları bulunuyor. Henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadı ancak, bunlardaki gecikme faizi olayı ortadan kalkıyor ve 36 ay taksit imkanı geliyor. Sanayiciler olarak iş adamları olarak ticaret ile uğraşıyorsunuz. Yeri geliyor, devlete olan yükümlülüğünüzü geciktiriyorsunuz. Bizde 70 bin işveren dosyası var. Bunların tek tek kontrol etmememize mesai saatleri yetmez. Ankara, bir program hazırladı. Sistemi direkt olarak görebiliyor. Ankara, dosyaları direkt olarak icraya gönderebiliyor. SGK, kurum olarak tahsilat oranını arttırmayı istiyor.Önceliğiniz biz olalım. Yolda giderken aracınıza el konulabilir. Bu olayların yaşanmaması için bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz" dedi.
Çalışkan, SGK olarak icra işleminden önce uyarı yaptıklarını ve taksitlendirme konusunda bilgiler verdiklerini ifade ettiği açıklamasında, Balıkesir'de 2012 Nisan ayı ile Aralık ayı arasında 14 bin adet icralık dosya olduğunu söyledi. SGK'nın düzenli prim ödeyenlere yönelik yüzde 5 oranında indirim uyguladığını da vurgulayan Çalışkan, kadın ve üniversite mezunu çalıştıran iş yerlerine de indirim uygulandığını ifade etti.
(BD)

11.01.2013 17:28:40 TSI

Editör: Wan Haber