'Ölen kişinin 1 günlük sigortası bile olsa, ölüm aylığı alabilmek için 900 günlük sigorta pirimi borçlanarak ölüm aylığı bağlanabilecek' söylemleri üzerine vatandaşlar, Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne (SGK) akın etti.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara, bunun bir mahkeme kararı olduğunu fakat bununla ilgili herhangi bir yasal düzenlemenin bulunmadığını söyledi. Yargıtay'ın verdiği kararın daha uygulanmadan, bu konuda herhangi bir düzenleme yapılmadan böyle bir durumun olmadığını belirten Kara, "5510 sayılı kanunun 32. maddesine göre 2008 yılından sonra vefat eden kişilerin borçlanmaksızın 900 gün veya toplamda bin 800 gün borçlanma yaparak, bin 800 gün prim ödemesi gerekiyor. Aksi halde hiçbir şekilde şu an için ölüm aylığı bağlayamıyoruz. Onun için vatandaşların gelmesine gerek yok" dedi.
21. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, ölen kişinin 1 günlük sigortası bile olsa SGK'dan ölüm aylığı alabilmek için 900 günlük sigorta pirimi borçlanarak ölüm aylığı bağlanabileceği yönünde karar verilmişti.
(MUD-SO-Y)

09.01.2013 16:30:35 TSI

Editör: Wan Haber