Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa’nın çalışan emeklilerden veya kendi işini yapan Bağ- Kur emeklilerinden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ile ilgili borçların yapılandırma kapsamına alınmasının ardından vatandaşlar SGK’ya akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren SGK'da uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, soruna çözüm bulunmasını istedi. Kimi vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren beklediğini, kimi vatandaş da günlerdir gelip gittiği halde numara alamadığı, kimi vatandaş ise Bağ-Kur işlemleri sırasında baygınlık geçirdi.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan SGK İl Müdürü Mehmet Yüce, mevcut sorunun sadece Van’da yaşanmadığına dikkat çekerek, sıkıntının Türkiye geneli yaşandığını söyledi. Özellikle uzak ilçelerden gelen vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Yüce, “Başkale, Özalp ve Çaldıran’dan gelip de mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını kurum başkanımızla görüştük. Başkanımız Yadigar Gökalp bize, sıkıntının giderilmesi için bir cihazın alındığını ve bu cihazın en geç 25 Aralık’a kadar monte edileceğini söylediler. İnanıyorum ki 25 Aralık’tan sonra sistemimiz çok seri bir şekilde yürüyecek ve temenni ederiz ki bu cihazdan sonra bu sorunları gidermiş olacağız” dedi.


Sıkıntının ayrıca haziran ayındaki tayinlerden de kaynaklandığını dile getiren Yüce, “Özellikle Bağ’Kur servisinde yetişmiş 8 elemanımız normal tayin sistemi ile batıya gittiler. Onların yerine eleman gelmedi ama hükümetin şehit ve gazi çocuklarının işe alımları ile ilgili 10 kişi bize geldi. Bunlardan dördünü Bağ-Kur servisine verdim ki, vatandaşlarımız daha çok mağdur olmasın. Ancak bu dört kişinin yetişmesi biraz zaman alacak. Sayı olarak tamamız ancak yeni memurlar olduğu için yetersiz kalıyorlar. Ama yinede bu konuda gece 22.00-23.00 saatlerine kadar çalışan müdür muavinlerimiz vardır. Bu nedenle biz vatandaşlarımızın da bizlere bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber