Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürlüğü, yaklaşık 6 milyon lira tutarındaki alacağı nedeniyle adreslerinde bulamadığı 733 prim borçlusuna tebliğ için gazete ilanı verdi.
SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç, adreslerinde bulunmayan prim borçlularına gazete ilanıyla ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. İl Müdürü Dinç, borçluların SGK'ya bildirdikleri ev ve iş yeri adreslerinde bulunamaması halinde, bu kez Merkezi Nüfus İdaresi Sistemine (MERNİS) bağlanarak adres araştırması yaptıklarını, buradaki adreste de kişiye ulaşamazlarsa gazeteye ilanıyla tebligat yaptıklarını bildirdi.
Sigorta primi, işsizlik sigortası primi ve idari para cezası nedeniyle 733 işverenden 5 milyon 937 bin 231,22 TL alacakları olduğunu kaydeden Dinç, "Kamu alacağı için borçlulara ulaşmaya çalışıyoruz. Son çare olarak Basın İlan Kurumu (BİK) aracılığıyla gazete ilanı veriyoruz. Bu sayede tebligatı yapmış oluyoruz. Gönül ister ki, buraya ilan vermeden vatandaşlarımıza ulaşalım. Keşke yapılandırma ile bu borçları ödeselerdi. Gazete ilanında yer alan kişi ve kurumlar, yapılandırmada yapmadı. Sürdürülebilir sağlık politikası için bu alacakları tahsil etmek zorundayız" dedi.
SGK İl Müdürü Dinç, gazete ilanına rağmen kendilerine ulaşılamayan prim borçlularının banka hesaplarına haciz konulacağını sözlerine ekledi.
(İP-ÖZ-E)

06.02.2013 15:59:49 TSI

Editör: Wan Haber