SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, ertelenen sigorta primlerinin zamanında ödenmesi ile ilgili Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul’u ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Tuğrul, sigorta primlerinin zamanında ödenmesi noktasında çağrıda bulundu. 2016 yılında asgari ücretin bin 273 TL’den bin 647 TL’ye artması nedeniyle işverenlerin üzerindeki işçilik maliyetinin azaltılması gayesiyle 2016 yılında asgari ücret desteğinin getirildiğini hatırlatan Başkan Tuğrul, bu desteğin 2017 yılında da devam ettiğini anımsattı.

Asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin 2016 yılı aralık ve 2017 yılı ocak ve şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin 2017 ekim, kasım ve aralık aylarına ertelendiğini belirten Tuğrul, “2016 yılı aralık ayına ait ertelenen sigorta primleri ekim ayının sonuna, 2017 ocak ayına ait sigorta primleri kasım ayının sonuna, 2017 şubat ayına ait sigorta primleri ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödenmesine bağlıdır. Ayrıca süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak ve halihazırda asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir. Bu kapsamda işverenlerin ertelenen sigorta primlerini zamanında ödemesi onların yararına olacaktır” dedi.(iha)

Editör: Wan Haber