Sosyal Güvenlik Kurumu Sivas İl Müdürü Saffet Dinç, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu'nu ziyaret ederek, işletmelerde çalışanların sigortalılığı konusunda görüş alışverişinde bulundu.
SGK İl Müdürü Saffet Dinç, SGK ile ilgili bilgi vererek, istihdamın artırılması, iş gücü kaybının önlenmesi ve çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasının önemine değinerek, Sivas'taki tüccar ve çalışanlarının sigortalanmasının önemi üzerinde durdu. " Sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaretlerimizde sosyal güvenliğin önemini anlatıyoruz. Bugüne kadar çok sayıda düzenleme yapılmak suretiyle işveren, çalışan ve emeklilerimize daha etkin, daha adil ve eşit haklar sağlayan bir sistemin kurulmasına gayret ve özen gösterilmiştir. Bizlerde Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak tüccarımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, SGK'nın 74 milyon nüfusa hizmet veren Türkiye'nin en önemli kurumu olduğunu belirterek, "İnsan hayatında sosyal güvenlik sistemi ve kurumunun rolü çok büyüktür. Bir mesleki veya sosyal risk yüzünden geliri veya kazancı kesintiye uğramış kimselerin başkalarının yardımına ihtiyaç kalmaksızın, geçinme ve yaşama ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem olarak tanımlanan sosyal güvenlik kavramı, insanın doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında, mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini hizmeti sunmaktadır. Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün tek çatı altında toplanarak ilimize yakışır yeni bir binada hizmet vermesinden dolayımutluyuz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(UY-ZB-Y)

08.02.2013 17:44:22 TSI

Editör: Wan Haber