Günümüz modern dünyasında artık teknolojinin gelişimi, insanların istek ve ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir. Bu kapsamda da günümüz modern Türkiye’sinde de teknoloji ve teknolojinin sunduğu yeni nesil imkanlar sayesinde internet çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu nedenle de Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlere çok daha fazla ağırlık vermektedir. İnternet üzerinde yer almakta olan online hizmet uygulamaları sayesinde ne zaman emekli olabilirim sorusuna da internetten yanıt alınabilmektedir.

 

Bunun dışında da Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan sigorta kollarından herhangi birisinden emekli olan vatandaşlarımızda internetten emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilmektedirler. İnternetten yapılan maaş sorgulama işlemleri sayesinde emekli olan vatandaşlar, en güncel ve en ayrıntılı emekli maaşı bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilme olanağına sahip olabilmektedir. Bu kapsamda da her geçen yeni bir teknolojik yeniliğe uyandığımız ve gün içerisinde yeni nesil teknolojik gelişmeler ile karşı karşıya kalmakta olduğumuz modern dünyamızda Sosyal Güvenlik Kurumu da bu gelişmeleri yakından takip etmektedir.

 

Özellikle de sigorta mükelleflerine ve sigorta emeklilerine çok daha modern ve çok daha kaliteli hizmetler sunabilme gayesi içerisinde olan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta ile ilgili olan sorgulama ve işlemler dışında da emeklilik ile ilgili sorgulama ve işlemler konusunda da vatandaşlara online hizmetler sunmaktadır. Böylece Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olarak işlem gerçekleştirecek vatandaşlar, artık interneti en etkin şekilde kullanabilmektedir.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinde yer almakta olan resmi internet sitesinde yer alan e-SGK sayfasından vatandaşların hizmetine sunulmakta olan online hizmet uygulamaları sayesinde artık hem vatandaşlar hem de Sosyal Güvenlik Kurumu daha teknolojik ve daha modern bir hizmetten yararlanabilme olanağına sahip olabilmektedirler. Bu kapsamda da günümüzde internet üzerinde yer almakta olan online hizmet uygulamaları sayesinde hem vatandaşlar hem de Sosyal Güvenlik Kurumu büyün avantajlar elde edebilmektedir.

 

Vatandaşlar günümüzde artık çok daha kolay, çok daha hızlı ve çok daha modern bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan sorgulama ve işlem yapma gibi konularda kurum binasına gitmek zorunda kalmamaktadır. Özellikle kurum binasına gitmek ve burada bulunan yoğunluk nedeni ile uzun saatler süren sıra bekleme çilesine katlanmak zorunda kalmamaktadır. Aynı şekilde sigortaları ya da emeklilikleri ile ilgili olan işlemleri yapabilmek için mesai saatini beklemek zorunda kalmadan, kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her noktadan ve günün herhangi bir saatinde sigorta ya da emeklilik ile ilgili olan sorgulama gibi işlemlerini yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu ise bu online hizmet uygulamaları sayesine kurum binalarındaki yoğun kalabalığın oluşmasını engelleyerek, hem vatandaşların eziyet çekmemesini hem de kurum içerisindeki iş yükünün daha hafif olmasını sağlayarak, kurum içerisindeki işlerliğin daha hızlı olmasını sağlayabilmektedir. Bu nedenle günümüz modern dünyasında internet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta ve emeklilik ile ilgili olan işlemlerde ilk tercih olmaktadır. Bu durumda özellikle son birkaç yıl içerisinde büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil imkanlar ile internete erişimin çok daha kolay hale gelmesiyle birlikte internetin yoğun ve yaygın bir şekilde kullanılmasının da internetteki SGK online hizmet uygulamalarının yaygın olarak kullanılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle de günümüzde artık internet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları, gün içerisinde vatandaşlar tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

 

 

Editör: Wan Haber