Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol yaptığı yazılı açıklamada, kurumun 3 büyük operatör şirketiyle sözleşme imzalayarak, vatandaşların 10 farklı konuda istediği bilgiyi 5502'ye mesaj atarak öğrenebileceği bir sistemin hayata geçirileceğini kaydetti.
Açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, çağın gerektirdiği ileri modern teknolojiyi kullanarak vatandaşların en üstün hizmeti alması için teknolojik yatırımlarla.,çalışmalara her geçen gün bir yenisini eklediklerini belirten Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol şunları kaydetti:
"Bu kapsamda yeni bir uygulamamız olan SMS bilgilendirme sistemi hayata geçiriliyor. Bu sistem ile hizmetlerimiz artık cebinizde. Bilginin güvenli ve hızla iletilmesi; vatandaş memnuniyetini arttırılması, zaman ve işgücü kayıplarının engellenmesi SMS sistemi ile mümkün olacaktır. 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza kapsamlı şeffaf kaliteli ve güvenilir hizmet vereceğiz. Bu sistem ile birlikte vatandaşlarımız Müdürlüğümüze gelmeden iş ve işlemleri hakkında istedikleri bilgiye kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Kurumumuz Türkcell, Vodafone ve Avea şirketleri ile sözleşme imzalayarak, vatandaşlarımızın 10 farklı konuda istediği bilgiyi 5502'ye mesaj atarak öğrenebileceği bir sistem kurulmuştur."
EN ÇOK SORULANLAR
Erol açıklamasında vatandaşların en çok bilgi almak istediği konuları ise şöyle sıraladı:
"Ne zaman emekli olabilirim? Hak sahipliğim var mı? En son ödenen emekli aylık tutarı ve ödemenin yapıldığı banka hangisidir? İlk işe giriş tarihim ve toplam hizmet gün sayım? Emekli aylığım ödeniyor mu? Muayene katılım payı borcum ne kadar? Ne zaman optik cam, optik çerçeve ne zaman alabilirim? Fizik tedavi hizmetlerinden yararlanabilir miyim? Diş protezi hakkım var mı? Adıma en son kaç gün ve ne kadar kazanç üzerinden prim yatırıldı?"
(SK-Y)

31.01.2013 17:12:00 TSI

Editör: Wan Haber