Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Seyyah-Bizim İller Projesi kapsamında, Selçuk Endüstri Meslek Lisesi ve Torbalı Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan 45 öğrenci İzmir'i gezerek yaşadıkları şehir hakkında bilgi aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 yılında 81 ilde gerçekleştirilen, 'Seyyah-Ulu Çınarın İzinde' isimli hareketlilik projesinin devamı olan, 'Seyyah-Bizim İller' projesi Torbalı'da da hayata geçirildi.
Projeyle 14-18 ve 19-26 yaş grubundaki gençlere yönelik il merkezinden ilçelere, köylere veya ilçelerden, köylerden il merkezlerine; ayrıca tarihi ve kültürel yönden zengin yakın illere de geziler düzenleniyor. Bu kapsamda Torbalı Kız meslek lisesi'nden 22, Selçuk Endüstri Meslek Lisesi'nden 23 öğrenci dün İzmir'deki Balçova Denizaltı ve Savaş Müzesi, Konak Saat Kulesi ve Kemeraltı, Konak Mask Müzesi, Zübeyde Hanım Anı Evi ve Sasalı Doğal Yaşar Parkı'nı gezerek bilgi aldılar. Gençler, bu sayede İzmir'in tarihi ve kültürel yerlerini görme imkanına sahip oldu.
Gezdikçe bilgi birikimini artıran ve farklı kültürleri tanıyan bir gençlik yetiştirmek amacıyla bu projenin bakanlık tarafından gerçekleştirildiğini belirten Torbalı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koyuncu, koordinesini kendilerinin üstlendiği projenin diğer okullarla devam edeceğini kaydetti. Koyuncu, "Gerçekleştirilen Seyyah-Bizim İller projesinde, kendi imkânlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençlere öncelik veriliyor" diye konuştu.
(CZ-ERG-Y)

14.02.2013 15:14:50 TSI

Editör: Wan Haber