Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Seyyah Ulu Çınar" projesinin gençler tarafından benimsenmesinin ardından bu yıl da "Seyyah Bizim İller" projesi hayata geçiriliyor.
Bu kapsamda, "SEYYAHBizim İller" adlı 1 günlük bir hareketlilik projesi, 4 Şubat-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak.
Projede, özellikle kendi imkânlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan dezavantajlı gençlere öncelik verilecek. Projeye, 14-18 ve 19-26 yaş gurubundaki gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin başka bir kente, ilçeye ya da bu nitelikteki yakın bir şehre seyahatini amaçlanmaktadır. 19-26 yaş gurubundaki gençler için, gündüz saatleri dışında da yolculuk yapmak suretiyle, daha uzak şehirlere günübirlik seyahatler düzenlenebilecek. Bu çerçevede bu yaş gurubundaki gençler için ayrı programlar hazırlanacaktır. Gezi ve faaliyetlerde gençlerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.
"SEYYAH-Bizim İller" adlı hareketlilik projesine katılmak isteyen gençlerin Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.
(ŞG-

09.01.2013 15:04:25 TSI

Editör: Wan Haber