Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, gençlerin tanışıp, kaynaşması ve yaşadıkları ili daha iyi tanımaları amacıyla ''SEYYAH-Bizim İller'' adlı projenin hazırladıklarını tamamladıklarını bildirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Özen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26 Haziran-02 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ''SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde'' adlı hareketlilik projesiyle Türkiye'nin 81 ilinden bir araya getirilen 14-24 yaş arasındaki gençlerin, tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmalarının amaçlandığını ve bu projenin başarıyla sonuçlandığını bildirdi.
''SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde'' adlı projenin, gençler arasında bilinirliği en fazla olan projelerinin başında geldiğini kaydeden Özen, ''Bu projenin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve daha çok katılımcı ile uygulanması ve yanında yeni projeler hazırlanarak uygulamaya konulması hedeflemektedir. Bu projelerden birisi de SEYYAH-Bizim İller adlı 1 günlük hareketlilik projesidir. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 04 Şubat-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında uygulanması planlanan projenin hazırlıkları tamamlandı'' dedi.
Özen, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, SEYYAH-Bizim İller Projesi kapsamında Erciyes Dağı'ndaki tesisleri gençler için hazırladıklarını vurguladı. Buradaki tesislerde İl Müdürlüğünün antrenörleri tarafından gençlere temel kayak eğitimi verileceğini, böylece gençlerin hem yaşadıkları şehrin doğal güzelliklerini göreceklerini hem de yeni arkadaşlıklar kazanarak eğlenceli vakit geçireceklerini söyleyen Özen, 14-26 yaş grubundaki gençleri ''SEYYAH-Bizim İller'' projesi için başvuru yapmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne beklediklerini belirtti.
(ZB-Y)

05.02.2013 09:46:56 TSI

Editör: Wan Haber