Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan, 'Seyyah-Bizim İller' projesi kapsamında Düzce Gençlik Merkezi ilk gezisini Cumartesi günü Bursa'ya düzenleyecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 yılında 81 ilde gerçekleştirilen, 'Seyyah-Ulu Çınarın İzinde' isimli hareketlilik projesinin devamı olan, 'Seyyah-Bizim İller' projesi hayata geçirildi. Projede, özellikle kendi imkanlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan dezavantajlı gençlere öncelik veriliyor. Proje ile 14-18 ve 19-26 yaş grubundaki gençlere yönelik il merkezinden ilçelere, köylere veya ilçelerden ve köylerden il merkezlerine düzenlenen gezilerin yanı sıra, tarihi ve kültürel yönden zengin yakın illere de geziler düzenleniyor.
Proje kapsamında önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri Bursa'ya ilk gezi yapılacak. Geziye 40 bayan ve 40 erkek olmak üzere toplamda 80 kişi katılacak.
'Seyyah-Bizim İller' projesi ile Düzce'den, Bursa, Karabük-Safranbolu, Nevşehir, Ankara, Çanakkale, Konya ve Edirne illerine geziler düzenlenecek.
(AY-UU)

12.02.2013 09:47:38 TSI

Editör: Wan Haber