Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun taraftar grubu olan Şeytanlar grubu üyeleri, Mersin İdmanyurdu yönetimini protesto etti. Son oynanan Fenerbahçe maçında bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı stadın dolmamasına tepki gösteren grup üyeleri, Fenerbahçe maçında da biletleri olmasına rağmen stada girmemişlerdi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) bir araya gelen Şeytanlar grubu üyeleri, bilet fiyatlarından dolayı Mersin İdmanyurdu yönetimine olan tepkilerini ortaya koydular. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Güney kale arkası Şeytanlar grubu tribün Lideri Murat Bulut, Mersin halkının, Mersin İdmanyurdu'na en zor zamanlarda koşulsuzca destek verdiğini, Şeytanlar grubu olarak da kendilerinin her zaman halkın yanında olduğunu söyledi. Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların Mersin şehrinin kabullenemeyeceği noktalara kadar ulaştığını belirten Bulut, "Bu zor durumda Mersin İdmanyurdu Şeytanlar grubu olarak bize de yıllardır cefa ile takımını destekleyen şehir insanının yanında olmak ile Mersin İdmanyurdu armasının yanında olmak arasında zorlu ve bir o kadar kabul edilemez iki seçenek bırakılmıştır. Mersin İdmanyurdu taraftar grubu olarak bizler, şehirde yaşayan ve herhangi bir maç biletine 75 TL veremeyecek tüm şehir insanının yanında yer almayı, maçta bulunmaktan, çok sevdiğimiz Mersin İdmanyurdu'ndan ayrılmaktan çok daha onurluca bulduk" dedi.
Mersin İdmanyurdu'nun ana varlık sebebinin Mersin şehri olduğuna vurgu yapan Bulut, "Mersin İdmanyurdu'nun sadece ve sadece başında Mersin İdmanyurdu bulunduğu için değerli yöneticileri, bu maçları fırsat olarak gördüğünü belirtmiş sadece maddi bir kaygıdan dolayı takımını pazarlığa çıkartmıştır. Bizler, tribünlerini müşteri olarak görerek ne zaman talep yükselse fiyatları yükselten zihniyetin oyuncağı olmadığımızı bilinmesini istiyoruz. Öte yandan Şeytanlar grubu olarak, her şartta ve koşulda Mersin İdmanyurdu ve Mersin şehrinin yanında olacağımızın bilinmesini isteriz. Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkmanında ancak ve ancak tüm şehrin, tüm Mersin İdmanyurdu taraftarlarının ortak bilinci ile gelişebileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
(KRY-MO-EYB-S)

12.02.2013 13:40:49 TSI

Editör: Wan Haber