Bir ay önce Konya'nın Seydişehir İlçesi Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından başlatılan "Yetim ve Öksüzlere Mektup Projesi" karne öncesi çocukları mutlu etti.
Proje kapsamında ilçe merkez, kasaba ve köylerinde tespit edilen 281 öksüz ve yetim çocuğa Kaymakam Tuncay Sonel tarafından mektup gönderilmiş, mektubun sonunda her çocuğa "Anne ya da Baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve onlardan almasını istediğin şey ne olurdu?" diye sorulmuştu. Kaymakam Sonel, hayırseverlerin de katkısını alarak geceleri beraberinde Emniyet Müdürü, Müftü, Jandarma Komutanı, Vakıf personeli, Doktor, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve hayırseverlerle birlikte yetim ve öksüzlerin isteklerini yerine getirmeye başladı. Bu gezilere zaman zaman Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Belediye Başkanları ve Fakülte Dekanı da eşlik etti. Bir ay boyunca her akşam yetim ve öksüzlerin evlerine gidilerek onların mutluluklarına eşlik edildi ve istekleri yerine getirildi.
Kaymakam Tuncay Sonel, 281 yetim ve öksüz çocuğun isteklerini karne öncesi yerine getirdiklerini belirterek, "Bir ay boyunca çocuklarımıza; 123 dizüstü bilgisayar, 64 bisiklet, 8 genç odası takımı, 19 cep telefonu, 11 fotoğraf makinesi, 3 gitar, 12 kıyafet, 23 oyuncak, 3 MP5, 1 televizyon, 5 çocuğumuza da dershane desteği verildi. Geçen yıl trafik kazasında vefat eden ve ilçede çok sevilen merhum Halil Coşar adlı doktorumuzun küçük oğlu Ozan'ın, mektubunda babasının 14 yıl görev yaptığı sağlık ocağına isminin verilmesi isteğini de Sağlık Bakanlığı Müsteşarı sayın Nihat Tosun ile görüşerek işlemleri başlattık" dedi.
Daha önceki görev yerlerinde yetim ve öksüzlere mektup projesi ile Birecik'te 656, Of' ta 212 çocuğa ulaştıklarını ifade eden Sonel, Seydişehir'de de 281 yetim ve öksüz çocuğumuza ulaştık, karne öncesi onları biraz da olsun mutlu etmek istedik. Kayıt altına aldığımız yetim ve öksüzlerimizin isteklerini yerine getirmekle işimiz bitmiyor, bu çocuklarımıza Seydişehir olarak sahip çıkacağız, eğitimlerine katkıda bulunacağız. Devletimizin sıcaklığını ve şefkatini her zaman onlara göstereceğiz. Bu projede bize destek veren başta çok değerli Konya Valimiz sayın Aydın Nezih Doğan olmak üzere, tüm dostlara ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.
(İHA-FM-Y)

25.01.2013 12:41:40 TSI

Editör: Wan Haber