Konya'nın Seydişehir ilçesinde uzun yıllar Kızılay Şube Başkanlığını yürüten Tevfik Tatlı, aktif görevini bıraktıktan sonra Onursal Başkan oldu.
Kızılay'ın olağan kongresinde Tevfik Tatlı'nın görevi bırakması sonucu gerçekleştirilen seçim sonrası başkanlığa Tevfik Balcı seçildi. 17 yıl aralıksız olarak Kızılay Şube Başkanlığı'nı sürdüren 75 yaşındaki Tevfik Tatlı, yaptığı çalışmalarla Türk Kızılay'ına önemli işlere imza attı. Kızılay'a başta hizmet binası olmak üzere içinde düğün salonu, bir yemekhane ve 3 adet iş yeri bulunan bir sosyal bina kazandıran Tevfik Tatlı, yaptığı kan bağışı kampanyaları ve sosyal yardımlarıyla da göz doldurdu.
Kızılay binasında gerçekleştirilen seçimden sonra yeni seçilen Başkan Tevfik Balcı, düzenlediği basın toplantısında, Tevfik Tatlı'nın başkanlık görevinde yaptığı hizmetleri anlattı. Tevfik Tatlı'nın bundan böyle Seydişehir Kızılay Şube Onursal Başkanı olduğunu açıklayan Balcı, kendisine bu üstün çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Yapılan seçimde başkanlığa seçilen Tevfik Balcının yönetimi; Mustafa Günbattı, Ahmet Hamdi Yalın, Muammer Kaya ve Selahattin Okçu'dan oluştu. Genel merkez, genel kurulu delegeliğine ise Tevfik Tatlı ile Mustafa Günbattı seçildi.
(BS-AH-Y)

09.02.2013 14:11:31 TSI

Editör: Wan Haber