Gaziemir'in eski ismi Seydiköy'e ismini veren Seydi Baba'nın türbesinin de için yer alacağı rekreasyon alanı projesinin tamamlanmasıyla, Türkler ve mübadele öncesinde bu kentte yaşayan Rumlar için 'kutsal kişilik' olan bu sembol isme vefa borcu ödenmiş olacak.
Gaziemir'in tarihini ve kültürünü aydınlatmak ve kaybolmasını önlemek amacıyla yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi, Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Alanı Projesi ile Türkler ve mübadeleden önce bu kentte yaşayan Rumlar için kutsal kişilik olan bu sembol isme hak ettiği değeri yeniden kazandırıyor.
Seydi Mükremüeddin dergahından olan ve Gaziemir'in eski adı olan Seydiköy'e ismini veren Seydi Baba'nın türbesi, Gaziemir Belediyesi tarafından yeni alanına taşınıyor. Gaziemirliler ve mübadele döneminde Yunanistan'a göç eden Rumlar tarafından kutsal kabul edilen ve ziyaret edilen türbe, belediyenin yaptığı projeyle harabeye dönmüş yapısından ve kötü imajından kurtarılacak. Çalışmaları devam eden ve 7 dönümlük alanı kapsayan Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon alanında türbe, amfi tiyatro, çeşme, havuz, yeşil alan, ahşap oturma grupları ve araç park alanı yer alıyor. 5 bin 5 dönümü yeşil alan olarak ayrılan türbe alanındaki mevcut zeytin ağaçları korunarak, 25 zeytin ağacı, 40 çınar ağacı ve çok sayıda bitki dikilecek.
Rekreasyon alanında yapılan çalışmaları yerinde izleyen Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari ve yönetim kurulu üyeleri, makamında ziyaret ettikleri Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a bu proje için teşekkür etti. Derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Şenol, göreve geldikleri günden itibaren Gaziemir'in geleceğini düşünerek projeler ürettiklerini, kentin tarihine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını ve kente kimlik kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Seydi Baba'nın Gaziemirliler tarafından kutsal kabul edildiğini ifade eden Süvari, belediyenin Gaziemir'in tarihine ve kültürüne sahip çıkan projeler üretmesinin kendilerini mutlu ettiğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
(BK-

28.01.2013 11:25:51 TSI

Editör: Wan Haber