Sakarya İl Müftülüğü tarafından yaptırımı gerçekleştirilen Şeyh Edebali Camii'nin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Şeyh Edebali Camii Kur'an Eğitim Merkezi Sosyal tesisleri temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, Sakarya İl Kültür ve Turizm Başkanı Hüseyin Yorulmaz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, MHP Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı, Adapazarı İlçe Müftüsü Mehmet Emin Arvas, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve bir çok davetli katıldı.
Temel atma töreni Orhan Camii İmamı Alaattin Beşel Kur'anı Kerim okumasıyla başladı. Kur'anı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmalarını ilk olarak Adapazarı İlçe Müftüsü Mehmet Emin Arvas yaptı. Arvas " Bugün burada bizleri buluşturan Allaha şükürler olsun. Camilerimizin şubesini burada temelini atacağız. Sizlerin katkılarıyla camimizin en kısa sürede hizmet'e girecektir. Bu camii bölgemize, Yenikent halkına, Sakaryamıza, Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum " ifadelerini kullandı.
Adapazarı İlçe Müftüsü Mehmet Emin Arvas'ın konuşmasının ardından küçük bir açıklama yapan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli " Bizden sonraki nesillere güzel eserleri bırakmalıyız. Bu camiimizin tüm vatandaşlarımızın katkılarıyla hizmete sunacağız. Bu caminin hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.
Sakarya Müftüsü İlyas Serenli'nin konuşmasının ardından kapanış konuşmasını Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptı. Büyük " Sakarya'nın böyle kapasiteli ve çok işlevli camii yoktu. Bu bir eksiklikti. Bu eksikliği bu camimizle gidereceğiz. Bu eser toplumun eğitilmesi için çok önemli bir yapıt olacak. Toplumun her kesimine hitap edecektir. Temelini atarak hizmete sunacağız. İnşallah bundan sonra daha hızlı gelişerecek ve bitecek. Kamu kuruluşlarında cami ihtiyacını karşılayacak. Allah kabul etsin. El birliğiyle Sakarya ve tüm Türkiye halkı bu camiyi bitirecektir. Bizde elinden geleni yapacağız " diyerek samimiyetini belirtti.
(RKO-RKO)

16.12.2012 17:16:39 TSI

Editör: Wan Haber