Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından SODES programına sunularak kabul aşamasından sonra uygulamaya konulan "Sevgiyle Kalkan El, Şiddetle İnmez" projesi kapsamında toplantı yapıldı.
Polis Evi Salonu'nda yapılan toplantıda, Vali Süleyman Tapsız'ın eşi Ayşe Tapsız, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Osman Türer'in konuşmalarının ardından Psikolog Zehra Tosun katılımcılara hazırlamış olduğu sunumu paylaştı.
"Sevgiyle Kalkan El, Şiddetle İnmez" adlı proje eğitiminin sonucunda Kilis merkezde bulunan hedefteki 8 mahallede yapılacak olan çalışmanın ardından önce kurum ve kuruluşlara sonrada rutin yapılacak huzur toplantılarıyla da Kilis'teki, tüm mahalle muhtarlarına ulaşılarak erkeklerin bilinçlendirilmesi ve pilot mahallelerde kadınların şiddete karşı bilinçlendirmek ve de şiddet mağduru kadınların psikolojik destek almaları sağlanması hedefleniyor.
Projenin amacının kadına yönelik şiddet kapsamında organize bir yapı oluşturarak kurumlar arası gerekli düzenlemeleri sağlamak olduğu, proje kapsamında bir kadın merkezi oluşturulması ve bu merkezde şiddete maruz kalan kadınların haklarını aramaları konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarının yanında psikolog tarafından bayanlara yönelik grup terapilerinin düzenlenmesi projenin hedeflendiği belirtildi.
(MAD-Eİ-Y)

25.12.2012 18:44:00 TSI

Editör: Wan Haber