Adana'da Seyhan Nehri'ne atlayarak intihar etmek isteyen genç kızı, ayrıldığı sevgilisi ikna ederek kurtardı. Genç kızın intihar girişimini izleyen sürücüler ise trafiğin kilitlenmesine neden oldu.
Olay, saat 15.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesinde Seyhan Nehri üzerindeki Demir Köprü'de meydana geldi. İddiaya göre, S.A. (17) bir süredir sevgili olduğu Abdullah Y. (19) tarafından terk edildi. Bugün okul çıkışı telefonla sevgilisini arayan genç kız, "Ben seni çok seviyorum, benden ayrılma" dedi ancak Abdullah Y., "Ben sana güvenmiyorum" diyerek ayrılmak istediğini yeniledi. Bunun üzerine okuldan çıkan S.A., Seyhan Nehri üzerindeki Demir Köprü'ye çıkarak intihar etmek istedi. Nehir kenarındaki vatandaşlar 155'i arayarak bir genç kızın intihar amaçlı Demir Köprü'ye çıktığı ihbarında bulundu. Köprü yanına gelen ekipler ambulansa ve Can-Kur ekiplerine haber verirken, bir taraftan da genç kızı ikna etmeye çalıştı. Yarım saat süren çabalarına rağmen genç kızı intihar etmekten vazgeçiremeyen polis, kızın sevgilisini olay yerine getirdi. Abdullah Y., polis tarafından Demir Köprü'ye çıkartılarak genç kızla konuşturuldu. Genç kız, sevgilisinin gelmesi üzerine intihardan vazgeçti. Genç kız polis tarafından ambulansa götürülüp, sağlık kontrolünden geçirildi. Abdullah Y. ise polis aracına bindirildi. Bir süre sonra S.A. da Abdullah Y.'nin yanına polis aracına bindirilerek, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Bu arada, köprünün karşısındaki Yeni Köprü'den geçen sürücüler araçlarını yol kenarına park edip intihar girişimini izledi. Kısa sürede yol kenarı otoparka dönerken, köprü üzerinde trafik kilitlendi. Bunun üzerine köprüye gelen trafik polisi, meraklı sürücüleri köprünün üzerinden uzaklaştırdı.
(FKE-CC-Y)

10.12.2012 17:16:14 TSI

Editör: Wan Haber