Konya'da sevgilisine uyuşturucu verip, işkence yapan, ardından da 4 gün boyunca aç susuz bırakarak hastanelik ettikten sonra otobüs durağına terk ederek ölümüne neden olan şahıs, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Mustafa Konuk katıldı. Mahkeme heyeti, dava ile ilgili tüm delillerin tamamlandığını belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayarak sanık Mustafa Konuk'un Meral Tahta'yı evde döverek şuurunu kaybetmesine neden olduktan sonra 4 gün boyunca hastaneye götürmediğini, son olarak otobüs durağına terk ettiğini ve aradan 1,5 ay geçtikten sonra olay nedeniyle kadının hayatını kaybettiğini belirtti. Savcı, sanığın kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Sanık avukatı ise, müvekkilinin olayı kasten işlemediğini belirterek, müvekkili hakkında iyi hallerin ve haksız tahrik maddesinin uygulanmasını istedi. Son sözü sorulan sanık Mustafa Konuk, "Pişmanım, böyle olmasını istemezdim. Takdir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa Türk Ceza Kanunu'nun 81/1. maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası verdi. 25 yıl hapis cezası alan Konuk'un avukatının, cezayı fazla bulmaları nedeniyle temyize gittiği öğrenildi.
14 Temmuz 2011'de Meral Tahta'nın (32) ortadan kaybolması sonucu ablası kayıp başvurusunda bulunmuştu. Meral Tahta, 19 Temmuz tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi'nde bir otobüs durağında işkence görmüş, şuuru kapalı bir şekilde bulunmuştu. Tahta'nın sevgilisi Mustafa Konuk (35) tarafından 4 gün boyunca aç susuz bırakıldığı, işkenceye maruz kaldığı ve uyuşturucu verildiği ortaya çıkmıştı. Meral Tahta 1,5 ay süren yaşam mücadelesini kaybetmiş, sevgilisi ise yakalanarak tutuklanmıştı.
(HİV-FM-CC-Y)

24.12.2012 12:09:59 TSI

Editör: Wan Haber