Büyükçekmece Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü farklı bir etkinlikle kutladı. Büyükçekmeceli kadınlar, hazırladıkları 15 bin kişilik dev pastanın yanında göbek attı.
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen etkinlik, dilek ağacına isteklerin asılmasıyla başladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yazdığı dileği ağaca astı. Daha sonra hazırlanan pastayı kesen Akgün, ilk dilimi ise eşi Hatice Akgün'e ikram etti. 5 metre büyüklüğündeki pastanın yanında kadınlar, şiddete karşı göbek atarak halay çekti.
Herkesin sevgiye çok ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Akgün, "Sevgi sadece 14 Şubat'ta olmasın, devamlı olsun. Beyninizin bir tarafında sevgiye yer vermeye devam edin ki ,yaşadığınızdan bir şey anlayabilin. Atatürk sevgisini çocuklarınıza, sevdiklerimize aşılamaya, onu alabildiğine hatırlatmaya devam edelim. Bugünlerde onlara çok ihtiyacımız var. Saldırgan köpeğe sevgiyle yaklaşın size bir şey yapmaz. Hemen kuyruğunu sallamaya başlar. Belediyede, devlette, özelde bir işiniz var. Sinirle gidiyorsunuz işiniz olmuyor, tersini yapın. Her zaman sevgiyle kalın" dedi.

EVLİLİKTE 50. YILI DOLDURANLARA HEDİYE
Evlilikte 50. yılı dolduranlar için ise özel bir etkinlik düzenlendi. Temsili kına gecesi ile başlayan etkinlik hediye töreni ile devam etti. Kına gecesi sırasında salonda bulunanlar hem duygulandı hem coştu. Daha sonra sahneye evlilikte 50. yılını dolduran çiftler çıktı. Başkan Hasan Akgün, yarım asır geçiren çiftlere plaket ile çeşitli hediyeler verdi.
Sevgililer Günü etkinliğinin en ilgi çeken kısmı ise dev pasta oldu. 15 bin kişilik pasta için 18 kişilik ekip bir gün boyunca çalıştı. Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitim Ekibi tarafından hazırlanan pasta için 50 kilo un, 30 kilo krema, 20 kilo yağ ve kremşanti kullanıldı. Pasta Başkan Akgün'ün kesmesinin ardından kısa sürede tükendi.
(RFK-ÇK-CC-Y)

14.02.2013 15:27:24 TSI

Editör: Wan Haber