Her yıl kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen "En Sevgiliyi" anlama etkinliğinde peygamberimiz Hz. Muhammed anıldı.
Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Sarıçam Belediyesinin işbirliği ile Menderes Spor Salonunda gerçekleşen etkinliğe Vali Hüseyin Avni Coş, vali yardımcıları, daire amirleri ve davetliler katıldı.
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatı ve ona olan sevginin anlatıldığı programda medeniyetler korusu da ilahi ve ezgiler sundu.
Ünlü spiker Asım Yıldırım tarafından sunulan programın açış konuşmasını yapan Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir, yaptığı konuşmada Peygambere olan sevginin anlatılması güç ancak yaşanan bir olgu olduğunu belirterek, "Bizim toplumumuz bu sevgiyi yaşamıştır. Yaşamaya devam ediyor. Onun sünnetini yaşayarak, evinde çocuklarına isim katması gibi bir çok şekil ve yollarda Hz. Muahammed'e olan sevgilerini ifade etmişlerdir" dedi.
Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de, konuşmasında kainatın en sevgilisi olan Hz. Peygamberin cahiliye bir devir yaşayan Mekke'de, dünyaya geldiğine dikkat çekerek, "40 yaşında bütün insanlığa örnek ve önder olmak üzere peygamber oldu.Hz. Muhammed ve hayatı, vahyin emrinde İlahi otoritenin kontrolü altında insanlığın yegane ve son örneğidir. Bu nedenle bu yüce örnek ve önderin sünneti, bütün detay ve cepheleriyle ele alınmış ve incelenmiştir. O'nun hayatının her noktası ve her detayı, insanlık için büyük önem taşımaktadır. Allah, insanların dünya ve ahiret huzur ve saadetini temin eden prensipleri teorik olarak değil, bizzat insanların hayatlarında uygulayarak ilkeler haline getirmiştir. Bu anlamda insanı tanımak için Hz. Peygamber'i tanımak gerekir" dedi.
Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedat Ergünay, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'ye programa katkısından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.
(ADN-Y)

15.02.2013 12:52:34 TSI

Editör: Wan Haber