Sevgililer Günü öncesi çiçek mezatlarında gül satışları tavan yaptı. S.S. Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin Türkiye genelindeki 17 satış noktasında 1 haftada 3 milyon gül satıldı.
Aşkın timsali olarak bilinen güle Sevgililer Günü dolayısıyla büyük talep var. Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin ülke genelindeki 17 çiçek mezadından birisi olan Yalova Çiçek Mezadı da bu yoğunluktan nasibini aldı. Sabah saatlerinde mezada akın eden çiçekçiler, en iyi çiçeği en uygun fiyata alabilmek için çaba harcadı.
Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Bahtiyar Güçlü, "Çiçek satışları 5 kat arttı. Gül satışları ise 10 kat arttı. Fiyatlarda çok ciddi bir oynama var. Sadece kış aylarında gül az olduğundan ve İzmir, Adana ve Mersin ağırlıklı olarak piyasaya yayıldığından, bu çiçeğin fiyatında küçük bir artış söz konusu. Flora Çiçekçilik olarak Türkiye genelindeki 17 mezat noktasında bu hafta 3 milyon adet gül sattık. Koli olarak da 50 bin koli gül satıldı. Fiyattan satıcı memnun. Perakendeci de malı bulduğu için memnun. Bundan sonra iş esnaf arkadaşlarımıza kalıyor" dedi.
Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ne bağlı Yalova Çiçek Mezadı'nda bir günde 30 bin adet gül satıldı.
(SÇ-MŞ-GS-Y)

12.02.2013 12:36:56 TSI

Editör: Wan Haber