Van'da sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerine halk büyük tepki gösteriyor. Tepkilere cevap veren Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ise vatandaştan biraz daha sabır ve anlayış beklediğini açıklayarak, çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Ancak havaların soğuması ve birçok noktada artık ısınmanın doğalgazla gerçekleşiyor olmasından kaynaklı, elektrikler kesilince vatandaşın tepkisi de daha ilginç bir hal alıyor. Elektrik olmadığı zaman haliyle doğalgazın devre dışı kalmasından kaynaklı büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar duruma en çok da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki gösteriyor. Sosyal medya üzerinde paylaşım yapanların kimi VEDAŞ'ı insafa davet ederken, kimisi de mizansen bir paylaşımla tepkisini göstermeye çalışıyor. Van'da elektriklerin sıkça kesilmesinden dolayı sosyal medyada dolaşıma giren mizansen bir tepki de; "Sevgili 'TEDAŞ', hayatı evlilik programına çevirdiniz, sizden elektrik alamıyoruz" şeklinde oldu.

Haber: M. Selim KURT

VEDAŞ yaz mevsimi boyunca gerçekleştirdiği "programlı elektrik kesintileri"ni kış ayının başladığı bugünlerde de devam ettiriyor. Ancak havaların soğuması ve birçok yerde elektriğe bağlı ısınma söz konusu olunca, kesintiler bu aralar daha büyük mağduriyetler yaratıyor. Durum böyle olunca da vatandaşlar da çeşitli yöntemlerle tepkilerini dile getiriyorlar.

Kimi vatandaş eline aldığı telefonla gazete bürolarını arayarak durumdan yaşadığı rahatsızlığı, elektriklerin kesilme sıklığını dakikalarca anlatırken, kimisi de sesini duyurabilmek için sosyal medyayı kullanıyor. Gün geçmiyor ki sosyal medyada VEDAŞ'a yönelik eleştiriler yer almasın. Elektrik kesintilerini eleştiren paylaşımların çokca beğeni alarak desteklendiği görülürken, mizansen paylaşımların da çokca dikkat çektiği görülüyor.
"Sevgili 'TEDAŞ', hayatı evlilik programına çevirdiniz, sizden elektrik alamıyoruz", "Çok şükür elektriklerimiz kesildi", "Donuyoruz, elektriği olan var mı?" gibi çok sayıda paylaşımn yanı sıra zaman zaman da daha ağır paylaşımların yapıldığı sosyal medyada bu şekilde VEDAŞ'a çokca tepki gösteriliyor.

ISINMA BÜYÜK PROBLEM
Elektriklerin kesilmesi en çok da doğalgaz ile ısınan aileleri etkiliyor. Durum böyle olunca aşırı soğuklarda çaresiz kalan vatandaşlar, bu kadar elektrik kesintisinin büyükşehre yakışmadığından dert yanıyor. Buna mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini belirten vatandaşlar, "Yeter" diyerek adeta isyan ediyor.

VEDAŞ, ANLAYIŞ BEKLİYOR!
Tepkilere cevap veren Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi de, elektrik kesintilerinin programlı bir şekilde yapıldığını, trafo değişimi gibi bir çok çalışmanın yapıldığını, bir süre daha da elektrik kesintisinin yaşanabileceğini belirterek, vatandaşlardan anlayış beklediğini bildirmişti.

YİNE PROGRAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ!
Bu arada VEDAŞ tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile yine bazı mahallelerde programlı elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre elektrik kesintilerinin uygulanacağı tarih, saat ve mahalleler şu şekilde;

"09.12.2015 tarihinde 08:00 - 16:00 saatleri arasında kabin devreye alma çalışması nedeniyle; Selimbey Mahallesi, Tebriz Kapı Caddesi, Yunus Sokak, Kaptan Sokak ve Nenehatun Sokakta programlı elektrik kesintisi olacaktır.

10.12.2015 tarihinde 08:00 - 16:00 saatleri arasında kabin devreye alma çalışması nedeniyle; Abdurrahman Gazi Mahallesi, Zeve Caddesi, Leylaklı 1,2,3,4,5,6,7 ve 8 Sokaklar, Tren Yolu Sokak ve Küme Evler Sokakta programlı elektrik kesintisi olacaktır.

13.12.2015 tarihinde 08:00 - 15:00 saatleri arasında trafo değişim çalışması nedeniyle; Suvaroğlu Caddesi ve Sıhke Caddesinde programlı elektrik kesintisi olacaktır." (Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber