Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda, 3 bini aşkın sahipsiz hayvana destek vermek amacıyla Sevgi Günü Kermesi düzenlendi. Sanatçıların hayvan dostları ile buluştuğu kermes vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu hayvanların yemeğe olduğu kadar ilgi ve sevgiye de ihtiyacı var" dedi.
Fatih'te bulunan Yedikule Hayvan Barınağındaki köpek ve kediler için Fatih Belediyesi ile hayvan severler tarafından düzenlenen sevgi günü etkinliği her kesimin yoğun ilgisini çekti. Sevgi günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kermes ile hayvanların bakımı için gelir sağlandı. Giyimden yiyeceğe, süs eşyasından ev eşyasına kadar birçok ürünün yer aldığı kermese, hayvan severlerin ilgisi de yoğun oldu.
Kermeste bir yandan satış yaparak gelir elde etmeye çalışan hayvan severler bir yandan da çalan hareketli müzikle doyasıya eğlendi. Eğlencenin doruğa çıktığı sevgi kermesinde bazı ünlü oyuncular da yer aldı. Kermese Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra diz oyuncuları Şebnem Hassanisoughi, Erkan Bektaş ve bazı yönetmenler de katıldı. Ünlüler, barınaktaki hayvanlara yakından ilgi gösterirken bazı hayvan severler kendi yemek kaplarından köpekleri besledi.
Kermeste alışveriş yaparak barına gelir elde edilmesine katkı sağlayan hayvan severler, hayvanları ve özellikle kedi ile köpeklerin unutulmaması gerektiğini söylediler.
Bütün canlıların aynı haklara sahip olduğunu belirten ünlü oyuncu Şebnem Hassanisoughi, "Bizler insanız ancak bu bizim hayvanlardan daha çok haklara sahip olduğumuz anlamına gelmez. Onlarda canlı ve canlı gibi onlarında hakları var.'' dedi. Etkinlikte bir arkadaşının vasıtası ile haberdar olduğunu belirten oyuncu Erkan Bektaş ise bu tür organizasyonların artması gerektiğini ifade etti.
Çocuklarla birlikte barınaktaki köpekleri seven Fatih belediye Başkanı Mustafa Demir hayvan hakları ile ilgili toplumda bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl 4'üncü düzenleniyor. Her yıl ilgi artarak devam ediyor. Yedikule Hayvan barınağının farkı 24 saat açık olmasıdır. Özellikle öğrencilerin burayı ziyaret etmesini arzuluyoruz. Hayvan severlerle belediyenin ortak yürüttüğü bir çalışma bu. Bir başarı varsa bu iki tarafın başarısıdır. Bu hayvanların yemek kadar ilgi ve sevgiye de ihtiyacı var. Bu ilgi ve sevgiyi onlardan esirgemeyelim" diye konuştu.
(ÖFA-ÖK-Y)

10.02.2013 15:22:48 TSI

Editör: Wan Haber