Malatya 91.000 Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu'nda veliler arası düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini vermek üzere okulda tören yapıldı.
Anaokulunda yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Ergüven, Mustafa Necati Anaokulu Müdürü ve Okul Öncesi Eğitim İl Koordinatörü Aysel Yüzer, Mustafa Necati Anaokulu Müdür Yardımcısı Ali Askar Dinç, Sevgi Anaokulu Müdürü Hatice Konuk, Sevgi Anaokulu Müdür Yardımcısı Serkan Şahin, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Ergüven, okul öncesi eğitimin öneminden bahsederek, bu tür faaliyetlerin çok etkili olduğunu, Sevgi Anaokulu'nda düzenlenen kitap okuma yarışmasını çok beğendiğini, ayrıca bu anaokulunun İlimiz için örnek çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekledi.
Kitap okuma yarışmasının veliler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını söyleyen Okul Müdürü Hatice Konuk, kitap okumanın çok önemli bir faaliyet olduğunu, buradan yola çıkarak veliler arasında bir kitap okuma yarışması düzenlediklerini, okunacak kitapları belirleyip velilerin bu kitapları okumasını sağlayarak bu kitaplara ilişkin bir bilgi yarışması düzenlediklerini, yarışmaya toplam 50 velinin katıldığını, bu sayede öğrencilerde de kitap okuma alışkanlığının temellerinin oluşmasına katkı sunduklarını belirtti. Konuk, kendilerini kırmayıp programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Ergüven'e, Mustafa Necati Anaokulu Müdürü ve Okul Öncesi Eğitim İl Koordinatörü Aysel Yüzer'e, Mustafa Necati Anaokulu Müdür Yardımcısı Ali Askar Dinç'e, Okul Müdür Yardımcısı Serkan Şahin'e, Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Orhan'a, projeyi hazırlayan ve yoğun emek veren Okul Rehber Öğretmeni Elif Demirbağ'a, yarışmaya ilgi gösteren velilerine, özveriyle çalışan öğretmenlerine, emektar yardımcı personellerine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Program boyunca öğrencilerin sunmuş olduğu şiirler, şarkılı oyunlar büyükler tarafından keyifle izlendi. Bunun yanında birinci yarıyıl sonu olması hasebiyle öğrencilere karneleri verildi.
Yarışmada 1. olan veliye Okul İdaresi tarafından çeyrek altın, 2.olan veliye 100 TL'lik çek, 3.olan veliye 50 TL'lik çek, 4. Ve 5. Olan velilere de kitap hediye edildi. Okula emeği geçen ve okulun her türlü etkinliğine katkı sunan Ayşegül Karadağ ve tayini çıkıp okuldan ayrılan Okul Öncesi Öğretmeni Ceylan Mansur'a da çalışmalarından dolayı Okul İdaresi tarafından plaket takdim edildi.
(NA-AŞ-Y)

24.01.2013 16:10:05 TSI

Editör: Wan Haber