Ünlü sanatçı Barış Manço'nun 70'inci doğum günü, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen anlamlı bir geceyle kutlandı. Merhum sanatçının anıldığı geceye eşi Lale, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço da katılırken, Gece Yolcuları sanatçının birbirinden güzel parçalarını seslendirdi.
Küçükçekmece Belediyesi Türk Pop Müziği'nin duayen ismi merhum sanatçı Barış Manço'nun 70'inci doğum gününü sevenleriyle birlikte düzenlediği görkemli etkinlikle kutladı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçının eşi Lale Manço, oğulları Batıkan ile Doğukan Manço ve çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

GECE YOLCULARI, BARIŞ MANÇO ŞARKILARINI SESLENDİRDİ
Ünlü Spiker Başak Şengül'ün sunumunu yaptığı gecede, Barış Manço'nun birbirinden güzel şarkıları, sanatçının görüntüleri eşliğinde çalındı. Barış Manço'nun kendi gibi müzisyen olan oğlu Doğukan Manço'nun, babasının şarkılarıyla yaptığı DJ performansında Küçükçekmeceliler adeta salonu inletti. Gecenin sonunda ise sahneye çıkan Gece Yolcuları, Barış Manço şarkılarıyla salonu coşturdu. Geceye sürpriz bir şekilde katılan sanatçının yakın arkadaşı Cahit Berkay da, Manço'nun sevilen parçası "Dağlar Dağlar"ı seslendirdi.

"BARIŞ MANÇO BİR KÜLTÜR, SANAT ELÇİSİYDİ"
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Barış Manço'yu yaşatmak için kendisiyle ilgili her çalışmaya destek vereceklerini ifade ederek, "Küçükçekmece Belediyesi olarak biz sanat faaliyetlerimizin her ayına bir tema yüklüyoruz. Bu ayki temamız vefa. Dolaysıyla da Barış Manço ve vefa, birbirleriyle çok örtüşen iki sözcük. Bu manada ölümünün 14'üncü, doğumunun 70'inci yılında gerçekten çok özel bir değerimizi bugün bir kez daha anacağız ve anlatacağız" diye konuştu.
Barış Manço'nun sadece Türkiye için değil, dünya için de özel bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Başkan Yeniay, "Çünkü herkes açısından Barış Manço bir anlam ifade ediyor. Ama Barış Manço diyince sevgidir, muhabbettir, dostluktu ve vefadır. Barış Manço bir sanat, kültür elçisiydi. Yüreği sevgi dolu olan bir insandı. Barış Manço'yu çok erken kaybettik. Biz onu çok sevmiştik. Allah rahmet eylesin" dedi.

31 OCAK'TA BARIŞ MANÇO, ADINI TAŞIDIĞI MÜZEDE ANILACAK
Barış Manço'nun eşi Lale Manço, kendisini her zaman gönlünde andığını belirterek, "Ama bu sene çok önemli. 70 yaşında olması dolayısıyla bu seneye kendi kendimize 'Barış Manço 70 yaşında yılı' ilan ettik. Çok özel projelerimiz var. 31 Ocak, Barış'ı kaybettiğimiz günüdür. Müze gece yarısına kadar açık olacak. Sevenleriyle orada buluşmak istiyoruz. Barış'ın 'Müsadenizle Çocuklar' klibinde oynayan sanatçı arkadaşları orada olacaklar. 3 Şubat'ta da Barış Manço vapurunda beraberiz. Bütün sevenlerini bekleriz" ifadelerini kullandı.
Ünlü sanatçının küçük oğlu Batıkan Manço ise, "Bizim esas vermek istediğimiz mesaj hepimizin ne kadar barış ve sevgiye hasret kaldığını iletmek. Son yıllarda özellikle daha çok tatsız ve acı haberler alıyoruz. Biz de bu sene babamın 70'inci yaşının anısına bir adım atalım istedik" diye konuştu.
(HÇ-AS-OK-Y)

05.01.2013 00:16:18 TSI

Editör: Wan Haber